Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Vijf leuke eurotripjes voor chocoliefhebbers

Chocoladetoerisme is in volle opmars. Bonbons, pralines, gebakjes, koekjes, mousses en andere zaligheden op basis van chocolade spelen steeds vaker de hoofdrol in de reissector. Verzot op dit lekkers? Deze vijf Europese plaatsen moet je gezien hebben.

1.    Eurochocolade Festival en Casa  Del Cioccolato - Perugia, Italië
Het jaarlijkse chocoladefestival, in het hart van het historische centrum, vindt plaats vanaf 14 tot 23 oktober. Chocoladepasta, -salami en andere ongeziene creaties doen elke liefhebber watertanden, net als de eetbare sculpturen, gesneden uit ware blokken van het donkere goedje. Een kort ritje door de stad brengt je vervolgens naar het Perugina Museum, volledig in het teken van de Baci chocalade. Ook biedt het museum de mogelijkheid om je één dag een echte chocolatier te wanen. Workshops worden gegeven door medewerkers van The Chocolate School.

 

2.    De hoofstad van chocolade: Brussel
In Brussel kan je niet omheen de chocolade. Heel wat chocolatiers, waaronder Godiva, hebben er hun hoofdzetel.  Bezoekers kunnen zonder problemen inschrijven op een heleboel uitstappen gaande van chocoladedemonstraties, workshops om je eigen praline te maken tot proefsessies. Neem een kijkje op visitbelgium.com voor meer info. 

3.    Chocolademuseum van Keulen
Alles wat er over Chocolade te vertellen valt, is te vinden op deze unieke locatie, gesitueerd in het oude stadsdeel. Van de cacaoboom tot het gebruik van chocolade bij de Maya's, van films tot fabrikanten: nog meer valt te bezichtigen in de verschillende tentoonstellingsruimtes. Meer info: www.chocolatemuseum-cologne.com

4.    Reizen met de chocoladetrein in Zwitserland
Kaas, chocolade en betoverende landschappen, wat moet een mens nog meer? Met de trein vertrek je in het Zwitserse Montreaux en reis je naar Gruyere, de bakermat van de bekende kaas. Na een bezoek aan de kaasfabriek en een rondleiding in het Gruyeres Castle, reis je verder naar de Cailler-Nestle chocoladefabriek. Onderweg kan je genieten van de idyllische en betoverende vergezichten in de Alpen. De excursies vinden van maandag tot en met vrijdag plaats in de maanden Juli en Augustus. 

5. Watertanden in Harrods te Londen
Ook bij Harrods in Londen valt er van chocolade te genieten. Van chocoladefonteinen tot donkere chocolademartinis, zelfs het  chocolademenu is ongezien.. Eindigen doe je met een rustig en welverdiend namiddagdutje! (lvl) 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.