Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536
Nieuws

Nieuws (101)

Supermarkten zien omzet chocolade flink stijgen

Supermarkten verkochten in 2009 in totaal voor 443 miljoen euro aan chocolade, tegen nog 381 miljoen euro in 2006. In dezelfde periode steeg de omzet van chocolade in het out-of-home kanaal van 198 miljoen naar 223 miljoen euro. De meest verkochte chocoladeproducten in de supermarkten zijn de repen en tabletten met een omzet van 125 miljoen euro in 2008, gevolgd door chocolaatjes en bonbons (107 miljoen euro) en de candybars (102 miljoen euro). In het out-of-home kanaal staan de candybars op de eerste plaats met een omzet van 77 miljoen euro, gevolgd door de chocolaatjes en bonbons (67 miljoen euro).
Lees meer...

Brugge chocoladehoofdstad van Europa

Naast zijn werelderfgoed staat Brugge ook bekend om zijn heerlijke chocolade. Om dat extra onder de aandacht te brengen zet het event Choc'in Brugge de stad van de zoete zonde op de kaart als culinaire topbestemming, met de nadruk op het zwarte goud.

Een maand lang bieden topchefs een lekker menu met chocolade aan. Wie zo'n menu bestelt, krijgt bovendien een porseleinen bord met een tekening van de Amerikaans-Brugse kunstenaar Brody Neuenschwander. Sommige chefs geven ook workshops waarbij een eigen menu kan samengesteld worden.

Ook andere activiteiten staan in het teken van chocolade. Enkele welnesscentra verwennen de klanten met een chocoladebehandeling, het chocolademuseum Choco-Story pakt uit met een bloeddrukverlagende chocoladekuur 'en er zijn chocoladepromenades gepland.

Wie zelf op ontdekkingstocht wil gaan en zijn smaakpapillen wil verwennen, kan in de talrijke boetieks: Brugge telt zo'n 50 chocolatiers, die op artisanale en creatieve manier met chocolade bezig zijn, bovenop de ruim 120 verkooppunten van chocolade en pralines.
Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed