Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Rood fruit chocoladerotsjes Speciaal

Leg een vel bakpapier op een snijplank.
Smelt de chocolade in de magnetron: verhit de blokjes steeds 30 seconden en roer het door. Herhaal dit tot de chocolade is gesmolten en schep er dan meteen het rode fruit met de muesli door. Schep met 2 lepels ca. 20 rotsjes van het chocolademengsel op het bakpapier.
Laat deze chocoladerotsjes in de koelkast in 1 uur hard worden.

Je kunt de rood fruit chocoladerotsjes in een afgesloten trommel op een koele plek, buiten de koelkast maximaal een week houdbaar houden.

Lees meer...

Bananen chocolade loempia's

Ontdooi de loempia-vellen
Pureer de aardbeien en voeg vanillesuiker naar smaak toe
Verhit flink wat zonnebloemolie in een ruime pan
Snij de bananen in dunne lange partjes en breek de chocolade in stukjes
Pak een loempia-vel en leg het vel met een punt naar je toe. Leg een stukje van de punt vandaan de banaan en chocolade in een horizontale lijn. Rol de loempia strak op door de punt over de banaan te vouwen, de zijkanten naar binnen te vouwen en ‘m verder op te rollen. Bestrijk de uiteinden met wat eigeel, zodat ‘t goed aan elkaar blijft plakken. Maak zo alle loempia’s.
Frituur de loempia’s goudbruin in de hete olie (de olie is heet genoeg als een stukje brood naar boven komen drijven) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de bananen chocolade loempia's met de aardbeiensaus met een bolletje ijs.
Lees meer...

Chocolade aardbeienrol

Verwarm de oven op 200 graden. Vet een cakevorm van 33 x 23 cm in en bedek het met bakpapier. Doe de eieren en het suiker in een vuurvaste schaal en verwarm au bain marie. Klop de ingredienten tot er een licht en romig geheel ontstaat. Neem de schaal van het vuur en klop totdat het mengsel is afgekoeld.
Schep het meel voorzichtig door het megsel. Schep vervolgens de bloem, cacaopoeder en 1 eetlepel heet water door de ingredienten. Giet het beslag in de bakvorm en strijk het oppervlak met de achterkant van de lepel glad.
Bak 10-12 minuten, todat de cake gerezen en stevig is. Draai de cake om op een vel bakpapier, snijd de hoeken van het deeg af met een scherp mes, en rol deeg op met het papier aan de binnenkant. Leg de cake met de naad naar beneden op een rooster en laat het 30 minuten afkoelen. Rol het deeg vervolgens voorzichtig terug en gooi het papier weg.
Meng de yoghurt en de roomkaas door elkaar en verdeel dit gelijkmatig over de cake. Verdeel er de aardbeien over en rol de cake op. Bestrooi de chocolade aardbeienrol met cacaopoeder en poedersuiker.
Lees meer...

Stoofperen in rode wijn met chocolade

Schil de peren en kook ze in ongeveer 2 uur gaar in de rode wijn met suiker en kaneel. Klop de slagroom stijf met wat suiker. Haal de peren uit de pan en zet ze op de borden. Leg er een bolletje ijs bij en schep er wat kookvocht bij. Rasp de chocolade er dik overheen. Garneer de stoofperen in rode wijn met chocolade met wat toefjes slagroom.
Lees meer...

Rood fruit coupe met witte chocoladeroom

Snij de aardbeien in stukjes van vier.

Schep de aardbeien, bramen en frambozen voorzichtig door elkaar. Breek boven een steelpan 100 gram chocolade in stukjes en hang deze pan in een pan met kokend water zodat de chocolade al roerend kan smelten.

Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf en spatel de gesmolten chocolade er voorzichtig doorheen.

Schaaf van de rest van de chocolade met een dunschiller voorzichtig krullen.

Verdeel de yoghurt over vier coupes en leg het fruit erop. Schep de chocoladeroom erover heen en garneer de rood fruit coupe met witte chocoladeroom met de chocoladekrullen.

Lees meer...

Brownie met fruit en kokos

Vet een vorm van 18 bij 28 cm in en bekleed deze met bakpapier. Vet ook het bakpapier in. Verwarm de oven voor op 150°C.
Breng water aan de kook, schenk dit in een kookpan en zet op de kookpan een beslagkom. Zet het vuur onder de pan laag. Doe de boter in de kom, breek de chocolade erbij en laat boter en chocolade al roerend oplossen. Neem de kom uit het water en roer tot het wat kouder is. Breek de eieren stuk voor stuk in een kommetje. Klop ze met de mixer door het chocolademengsel, zodat het wat dikker wordt. Zeef de basterdsuiker, bloem en het bakpoeder bij het botermengsel en roer dit met de mixer tot een glad beslag. Schep de vulling erdoor. Schenk het beslag in de bakvorm en schuif de vorm middenin de oven.
Bak de brownie met fruit en kokos in 60 minuten gaar.
Lees meer...

Peren van mooie Heleen

Schil de peren, halveer en ontpit ze. Leg ze met de snijkanten naar beneden in een glazen schaal. Voeg het citroensap, wijn, kaneel en suiker toe en gaar dit in 8 minuten in een gesloten schaal op 850 Watt. Breek de chocola in kleine stukjes en smelt met het water in een kleine schaal in 3.5 minuut op 440 Watt. Vervolgens goed roeren en de room toevoegen aan de Peren van mooie Heleen. De halve peren met het ijs in een glazen schaal opdienen, overgoten met chocoladesaus.
Lees meer...

Griekse chocolade taart

Kneed bloem, cacao, boter en de helft van de suiker goed door elkaar.
Rol het deeg uit en bekleed er een ronde ingevette taartvorm mee. Leg een stuk bakpapier erover en vul dit met ongekookte rijst of droge bonen.
Bak de taart 10 minuten op 180 graden, haal de vulling en het papier eruit en bak nog een kwartier.

Laat de taart afkoelen.

Smelt de chocolade met de helft van de melk. Breng de rest van de melk aan de kook, neem van het vuur en los de gelatine erin op; voeg dit aan de chocolade toe.
Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers 5 minuten met de overgebleven suiker.
Roer het chocolademengsel erdoor, de yoghurt en de eiwitten en giet dit in de taartbodem. Laat de taart drie uur in de koelkast opstijven.
Smelt de pure chocolade, en maak daarmee versiering op de bovenkant van de Griekse chocolade taart.
Lees meer...

Chocolade muffins met cocos

Verwarm de oven voor op 200 graden en stop 6 muffin-papiertjes in een muffinvorm.
Meng alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, bakzout, chocolade, suiker, kokos) door elkaar. Stop alle natte ingrediënten bij elkaar in een kom of keukenmachine en klop deze tot een luchtig mengsel. Meng de droge door de natte ingrediënten, zo kort mogelijk, tot alles gemengd is. Schep vervolgens het mengsel in de vormpjes. Bak 20 minuten in de oven, of tot een cocktailprikker of caketester er schoon uit komt. Voila: de chocolade muffins met cocos zijn klaar!
Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed