Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Peren van mooie Heleen

Schil de peren, halveer en ontpit ze. Leg ze met de snijkanten naar beneden in een glazen schaal. Voeg het citroensap, wijn, kaneel en suiker toe en gaar dit in 8 minuten in een gesloten schaal op 850 Watt. Breek de chocola in kleine stukjes en smelt met het water in een kleine schaal in 3.5 minuut op 440 Watt. Vervolgens goed roeren en de room toevoegen aan de Peren van mooie Heleen. De halve peren met het ijs in een glazen schaal opdienen, overgoten met chocoladesaus.
Lees meer...

Brownie met fruit en kokos

Vet een vorm van 18 bij 28 cm in en bekleed deze met bakpapier. Vet ook het bakpapier in. Verwarm de oven voor op 150°C.
Breng water aan de kook, schenk dit in een kookpan en zet op de kookpan een beslagkom. Zet het vuur onder de pan laag. Doe de boter in de kom, breek de chocolade erbij en laat boter en chocolade al roerend oplossen. Neem de kom uit het water en roer tot het wat kouder is. Breek de eieren stuk voor stuk in een kommetje. Klop ze met de mixer door het chocolademengsel, zodat het wat dikker wordt. Zeef de basterdsuiker, bloem en het bakpoeder bij het botermengsel en roer dit met de mixer tot een glad beslag. Schep de vulling erdoor. Schenk het beslag in de bakvorm en schuif de vorm middenin de oven.
Bak de brownie met fruit en kokos in 60 minuten gaar.
Lees meer...

Rood fruit coupe met witte chocoladeroom

Snij de aardbeien in stukjes van vier.

Schep de aardbeien, bramen en frambozen voorzichtig door elkaar. Breek boven een steelpan 100 gram chocolade in stukjes en hang deze pan in een pan met kokend water zodat de chocolade al roerend kan smelten.

Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf en spatel de gesmolten chocolade er voorzichtig doorheen.

Schaaf van de rest van de chocolade met een dunschiller voorzichtig krullen.

Verdeel de yoghurt over vier coupes en leg het fruit erop. Schep de chocoladeroom erover heen en garneer de rood fruit coupe met witte chocoladeroom met de chocoladekrullen.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed