Bananen chocolade loempia's

Dit is een nagerecht voor 4 personen.

Ontdooi de loempia-vellen
Pureer de aardbeien en voeg vanillesuiker naar smaak toe
Verhit flink wat zonnebloemolie in een ruime pan
Snij de bananen in dunne lange partjes en breek de chocolade in stukjes
Pak een loempia-vel en leg het vel met een punt naar je toe.
Leg een stukje van de punt vandaan de banaan en chocolade in een horizontale lijn.
Rol de loempia strak op door de punt over de banaan te vouwen, de zijkanten naar binnen te vouwen en hem verder op te rollen.
Bestrijk de uiteinden met wat eigeel, zodat het goed aan elkaar blijft plakken.

Maak zo alle loempia's.

Frituur de loempia's goudbruin in de hete olie (de olie is heet genoeg als een stukje brood naar boven komen drijven) en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de bananen chocolade loempia's met de aardbeiensaus met een bolletje ijs.


Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 bananen
  • 8 loempia vellen
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 doosje aardbeien
  • 1 ei
  • vanille ijs
  • vanille suiker
  • zonnebloemolie