Chocolade aardbeien rol

Dit is een nagerecht voor 4 personen.

Verwarm de oven op 200 graden.
Vet een cakevorm van 33 x 23 cm in en bedek het met bakpapier.
Doe de eieren en het suiker in een vuurvaste schaal en verwarm au bain marie.
Klop de ingredienten tot er een licht en romig geheel ontstaat.
Neem de schaal van het vuur en klop totdat het mengsel is afgekoeld.

Schep het meel voorzichtig door het megsel en schep vervolgens de bloem, cacaopoeder en 1 eetlepel heet water door de ingredienten.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het oppervlak met de achterkant van de lepel glad.
Bak 10-12 minuten, todat de cake gerezen en stevig is.

Draai de cake om op een vel bakpapier, snijd de hoeken van het deeg af met een scherp mes, en rol deeg op met het papier aan de binnenkant.
Leg de cake met de naad naar beneden op een rooster en laat het 30 minuten afkoelen. Rol het deeg vervolgens voorzichtig terug en gooi het papier weg.
Meng de yoghurt en de roomkaas door elkaar en verdeel dit gelijkmatig over de cake. Verdeel er de aardbeien over en rol de cake op.
Bestrooi de chocolade aardbeienrol met cacaopoeder en poedersuiker.


Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gram aardbeien
  • 15 gram cacao poeder
  • 2 theelepels cacaopoeder voor de garnering
  • 3 eieren
  • 50 gram gezeefde bloem
  • 125 gram poedersuiker
  • 100 gram roomkaas
  • 4 peren
  • 50 gram volkorenmeel
  • 125 gram yoghurt
  • zonnebloemolie om in te vetten