Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Stoofperen in rode wijn met chocolade

Schil de peren en kook ze in ongeveer 2 uur gaar in de rode wijn met suiker en kaneel. Klop de slagroom stijf met wat suiker. Haal de peren uit de pan en zet ze op de borden. Leg er een bolletje ijs bij en schep er wat kookvocht bij. Rasp de chocolade er dik overheen. Garneer de stoofperen in rode wijn met chocolade met wat toefjes slagroom.
Lees meer...

Rood fruit chocoladerotsjes Speciaal

Leg een vel bakpapier op een snijplank.
Smelt de chocolade in de magnetron: verhit de blokjes steeds 30 seconden en roer het door. Herhaal dit tot de chocolade is gesmolten en schep er dan meteen het rode fruit met de muesli door. Schep met 2 lepels ca. 20 rotsjes van het chocolademengsel op het bakpapier.
Laat deze chocoladerotsjes in de koelkast in 1 uur hard worden.

Je kunt de rood fruit chocoladerotsjes in een afgesloten trommel op een koele plek, buiten de koelkast maximaal een week houdbaar houden.

Lees meer...

Chocolade aardbeienrol

Verwarm de oven op 200 graden. Vet een cakevorm van 33 x 23 cm in en bedek het met bakpapier. Doe de eieren en het suiker in een vuurvaste schaal en verwarm au bain marie. Klop de ingredienten tot er een licht en romig geheel ontstaat. Neem de schaal van het vuur en klop totdat het mengsel is afgekoeld.
Schep het meel voorzichtig door het megsel. Schep vervolgens de bloem, cacaopoeder en 1 eetlepel heet water door de ingredienten. Giet het beslag in de bakvorm en strijk het oppervlak met de achterkant van de lepel glad.
Bak 10-12 minuten, todat de cake gerezen en stevig is. Draai de cake om op een vel bakpapier, snijd de hoeken van het deeg af met een scherp mes, en rol deeg op met het papier aan de binnenkant. Leg de cake met de naad naar beneden op een rooster en laat het 30 minuten afkoelen. Rol het deeg vervolgens voorzichtig terug en gooi het papier weg.
Meng de yoghurt en de roomkaas door elkaar en verdeel dit gelijkmatig over de cake. Verdeel er de aardbeien over en rol de cake op. Bestrooi de chocolade aardbeienrol met cacaopoeder en poedersuiker.
Lees meer...

Bananen chocolade loempia's

Ontdooi de loempia-vellen
Pureer de aardbeien en voeg vanillesuiker naar smaak toe
Verhit flink wat zonnebloemolie in een ruime pan
Snij de bananen in dunne lange partjes en breek de chocolade in stukjes
Pak een loempia-vel en leg het vel met een punt naar je toe. Leg een stukje van de punt vandaan de banaan en chocolade in een horizontale lijn. Rol de loempia strak op door de punt over de banaan te vouwen, de zijkanten naar binnen te vouwen en ‘m verder op te rollen. Bestrijk de uiteinden met wat eigeel, zodat ‘t goed aan elkaar blijft plakken. Maak zo alle loempia’s.
Frituur de loempia’s goudbruin in de hete olie (de olie is heet genoeg als een stukje brood naar boven komen drijven) en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de bananen chocolade loempia's met de aardbeiensaus met een bolletje ijs.
Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed