Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Brownie met mascarpone

Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier (laat het papier iets uitsteken zodat je de brownies in één keer uit de vorm kunt tillen). Vet ook het bakpapier in. Verwarm de oven voor op 180°C.

Zeef de cacao, de bloem en het espressopoeder boven een kom.

Breng water aan de kook, schenk dit in een kookpan en zet op de kookpan een beslagkom. Zet het vuur onder de pan laag. Doe de boter in de kom, breek de chocolade erbij en laat boter en chocolade al roerend oplossen. Voeg de suiker en mascarpone toe en roer met een garde of spatel tot de suiker begint op te lossen.

Neem de kom uit het water en roer tot het wat kouder is. Breek de eieren stuk voor stuk in een kommetje. Klop ze met de mixer door het chocolademengsel, zodat het wat dikker wordt. Voeg het bloemmengsel toe en roer er voorzichtig doorheen. Schenk het beslag in de bakvorm en schuif de vorm middenin de oven. Bak de brownie met mascarponein 30 minuten gaar.

Laat de brownie in de vorm op het rooster afkoelen.

Aanvullende informatie

  • Soort gerecht: Nagerecht
  • Aantal personen: 4 personen
  • Voorbereidingstijd: -
  • Totale tijd: -
  • Ingredienten: pure chocolade (in stukjes): 180 gram
    ongezouten room boter: 100 gram
    suiker: 200 gram
    mascarpone: 150 gram
    cacao: 50 gram
    ei: 3
    bloem: 50 gram
    esspresso poeder: 2 theelepels

Verder is 1 vierkante bakvorm nodig

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.