Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Walnoten abrikozen chocolade taart

Recept voor een heerlijke walnoten abrikozen chocolade taart
Klop de boter romig met de suiker.
Smelt de helft van de chocolade en roer dit erdoor.
Roer vervolgens de bloem, de walnoten en de abrikozen erdoor.
Klop de eiwitten stijf en vouw die voorzichtig door het beslag.
Giet dit beslag in een ingevette taartvorm en bak de taart 45 minuten op 170 graden.
Laat hem afkoelen en snijd hem overlangs doormidden.
Smeer de jam ertussen en zet de bovenkant erop.
Smelt de overgebleven chocola met de olie en giet dit over de taart.
Lees meer...

Chocolade koffie taart

Recept voor een heerlijke chocolade koffie taart
Meng de bloem, 75 gram suiker, 175 gram boter en een eetlepel water door elkaar en kneed dit tot een deeg.
Zet het deeg een uur in de koelkast; rol het dan uit en bekleed de bodem en zijkanten van een ingevette taartvorm ermee.
Bak deze bodem "blind" op 200 graden gedurende 20 minuten.
Haal de steunvulling eruit.
Smelt de chocolade met de rest van de suiker en de overgebleven boter.
Klop de eieren en de koffie erdoor en giet dit mengsel in de taartvorm.
Bak de taart nog eens een half uur op 170 graden.
Lees meer...

Witte chocoladetaart met aardbeien

Recept voor een heerlijke witte chocolade taart met aardbeien
Klop het meel, boter, melk, eieren en 50 gram van de suiker gedurende enkele minuten.
Smelt 25 gram chocolade met 1 deciliter slagroom en roer dit erdoor.
Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak de taart 25 minuten op 180 graden.
Laat de taart afkoelen en snijd hem in twee lagen.
Smelt de overgebleven chocolade in 1,5 deciliter slagroom en laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur; klop het dan tot een dikke mousse en strijk het over de bodemlaag van de taart.
Snijd 200 gram aardbeien in vieren en verdeel ze over de mousse, leg de toplaag van de taart erop.
Klop de overgebleven slagroom met de overgebleven suiker en verdeel dit over de top en zijkanten van de taart.
Maak de overgebleven aardbeien fijn met een vork, los de maizena op in een deciliter water en roer dit door de aardbeien, verhit het mengsel al roerend tot het dik wordt.
Neem het van het vuur en roer de likeur erdoor.
Laat afkoelen en schep het bovenop de taart.
Lees meer...

Chocolade ricotta taart

Recept voor een heerlijke chocolade ricotta taart
Meng de boter met de bloem (houd twee eetlepels achter) en 25 gram suiker en kneed dit goed door elkaar. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Meng de cottage cheese met de crème fraîche, de overgebleven suiker en bloem, de koffie, de chocolade en de eidooiers en giet dit mengsel in de taart. Bak de taart drie kwartier op 180 graden.
Lees meer...

Chocolade diepvries koekjes

Mix de boter en suiker totdat er een crême-achtige massa is ontstaan. Voeg het vanille extract en eigeel toe en mix kort. Zeef het bloem en cacao poeder over het mengsel. Mix totdat er een glad deeg is ontstaan. Voeg vervolgens de stukjes chocolade toe. Strooi wat bloem over je handen en draai balletjes ter grootte van een golfbal van het deeg. Druk ieder balletje plat in de palm van je hand, zodat het de vorm van een koekje krijgt. Plaats de koekjes op een platte schaal en bedek met huishoudfolie. Zet in de diepvriezer en laat een uur lang hard worden. Verwijder de folie en doe de koekjes in een diepvries zakje of bakje. Ze zijn nu tot twee maanden in de diepvriezer te bewaren. Als je een paar koekjes wilt bakken verhit je de oven voor op 200 graden. Plaats de koekjes op een ingevette bakplaat en bak ze 15 minuten voor. Besprenkel ze met de geraspte chocolade en laat even afkoelen voor je ze opeet. (Wil je ze bakken zonder dat ze ingevroren zijn? Verkort dan de baktijd met 2 minuten).
Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed