Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Chocolademousse met rum

Doe de stukjes chocolade met 3 eetlepels van de slagroom in een pannetje. Laat de chocolade onder voortdurend roeren op heel laag vuur smelten. Neem het pannetje van het vuur af en laat de gesmolten chocolade wat afkoelen. Sla de rest van de slagroom stijf. Roer de stijfgeslagen slagroom met kleine beetjes tegelijk door het chocolademengsel. Splits het ei en sla het eiwit stijf en schep het voorzichtig door het chocolademengsel. Roer de rum en de vanille-essence door het mengsel. Verdeel de mousse over de schaaltjes. Laat de mousse in de koelkast opstijven en goed koud worden. Garneer de chocolademousse met rum voor het serveren met een paar gehalveerde amandelen.

Lees meer...

Mango chocolademousse

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.

Pureer de mango en de limoenschil met 1 eetlepel limoensap.

Klop het slagroom met de suiker stijf en schep de helft van de slagroom door de mangopuree. Verdeel de helft van de romige mango over 4 ijscoupes en schep hierop de helft van de chocolademousse.

Verdeel vervolgens de rest van de romige mango en chocolademousse en garneer het toetje met slagroom en munt.

Lees meer...

Chocolademousse met mascarpone

Breek de chocolade boven een hittebestendige kom in stukjes en zet de kom in een pan met zacht kokend water. Roer de chocolade tot een egale massa en laat de saus afkoelen tot lauwwarm.

klop met een handmixer de room met de suiker tot zachte pieken. Klop de mascarpone erdoor. Spatel een kwart van het roommengsel door de chocolade, en voeg vervolgens de rest en de likeur toe.

Schep de mousse in een grote schaal of verdeel de mousse over coupjes of bakjes. Laat de mousse ten minste 2 uur in de koelkast koelen. Bewaar het nooit langer dan 24 uur!

Garneer de chocolademousse met mascarpone met de chocoladestaafjes, rolletjes of geraspte chocolade en frambozen.

Lees meer...

Panna cotta met witte chocolade en frambozen Speciaal

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor deze panna cotta met witte chocolade en frambozen zijn: room, (melk), suiker en gelatine. Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan.
 

Bereiden:
1. Week de gelatine in koud water.
2. Breng de melk samen met de room aan de kook.
3. Smelt de witte chocolade in de melk en de room.
4. Knijp de geweekte gelatine blaadjes goed uit en roer door het roommengsel.
5. Verdeel het mengsel over de 3 bakjes en zet deze minstens 4 uur in de koelkast.
6. Meng de jam met de geraspte limoen schil en het sap. Verdeel dit over de schaaltjes na het opstijven.
7. Bewaar de glaasjes tot het opdienen in de koelkast. Decoreer eventueel met wat limoenschil of witte chocolade.

Tips:
- Ook erg lekker met frambozencoulis. Gebruik hiervoor 125 gram (diepvries) frambozen en 10 gram poedersuiker. Prak de (ontdooide) frambozen fijn met de suiker. Druk door een zeef om de pitjes te verwijderen. Maak de coulis wat frisser door limoensap en schil toe te voegen.
- Bovenstaand recept is een lichte variant doordat een deel van de room door melk is vervangen. Je kan het recept ook maken met alleen maar room.
- Panna cotta kan je tot 2 dagen van de voren bereiden. Bewaar de panna cotta goed afgedekt in de koelkast.
- Je kan de panna cotta ook op een bord storten. Houdt de bakjes even in een schaal met warm water en ga met een mes langs de randen. Stort de panna cotta op de borden en schenk de saus erover.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed