Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Brownie met mascarpone

Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier (laat het papier iets uitsteken zodat je de brownies in één keer uit de vorm kunt tillen). Vet ook het bakpapier in. Verwarm de oven voor op 180°C.

Zeef de cacao, de bloem en het espressopoeder boven een kom.

Breng water aan de kook, schenk dit in een kookpan en zet op de kookpan een beslagkom. Zet het vuur onder de pan laag. Doe de boter in de kom, breek de chocolade erbij en laat boter en chocolade al roerend oplossen. Voeg de suiker en mascarpone toe en roer met een garde of spatel tot de suiker begint op te lossen.

Neem de kom uit het water en roer tot het wat kouder is. Breek de eieren stuk voor stuk in een kommetje. Klop ze met de mixer door het chocolademengsel, zodat het wat dikker wordt. Voeg het bloemmengsel toe en roer er voorzichtig doorheen. Schenk het beslag in de bakvorm en schuif de vorm middenin de oven. Bak de brownie met mascarponein 30 minuten gaar.

Laat de brownie in de vorm op het rooster afkoelen.

Lees meer...

Chocolademousse met gemberroom Speciaal

Breng de kersen met het siroop aan de kook.

Roer het aardappelzetmeel los met 1 eetlepel water en roer het door het kersenvocht totdat de siroop bindt.

Kook de siroop ongeveer één minuut door en haal het van het vuur.

Klop de slagroom met het gembersiroop.

Snij de chocolademousse met een scherp mesje los van de verpakking en plaats deze elk op een bordje. Schep de kersen ernaast en garneer met gemberroom.

Lees meer...

Bitterkoekjes mousse met warme kersen

Voeg de suiker en 100 mililiter melk toe aan de stukjes bitterkoek.

Verwarm dit ongeveer 5 minuten tegen de kook aan en laat daarne het mengsel afkoelen.

Klop intussen de rest van de melk en het gelatinepoeder tot een luchtig geheel.

Roer het bitterkoekjesmengsel en de stijf geklopte slagroom erdoor.

Laat de mousse in de koelkast ruim een uur opstijven.

 

Verwarm de kersen voor het opdienen met het vocht, de Grand Marnier en een snufje kruidnagelpoeder.

Maak het aardappelmeel met 1 eetlepel water aan en roer dit door de kersen.

Laat de saus ongeveer 1 minuut zachtjes koken.

Verdeel de mousse over 4 borden en schep de kersensaus ernaast.

Garneer de bitterkoekjes mousse met warme kersen met de chocoladesticks.

Lees meer...

Cappuccino chocolade mousse Speciaal

Hak 6 koekjes grof en rasp 1/5 deel van 1 chocoladereep fijn.

Breek de rest van de chocolade in kleine stukjes.

Doe de chocoladestukjes en de melk in een hittebestendige kom.

Zet de kom op een pan heet water (au bain marie) en verwarm het mengsel al roerend op een laag vuur tot de chocolade gesmolten is.

Neem de kom van de pan en laat het tot een dikke vloeibare massa afkoelen.

Klop de slagroom met de cappuccino en de suiker stijf.

Spatel de cappuccino room door de chocolade.

Schep de fijngehakte amaretto koekjes erdoor.

Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat het minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

 

Garneer de mousse met de 4 overgebleven hele amaretto koekjes en geraspte chocolade voor een heerlijke cappuccino chocolade mousse.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed