Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Griekse chocolade taart

Kneed bloem, cacao, boter en de helft van de suiker goed door elkaar.
Rol het deeg uit en bekleed er een ronde ingevette taartvorm mee. Leg een stuk bakpapier erover en vul dit met ongekookte rijst of droge bonen.
Bak de taart 10 minuten op 180 graden, haal de vulling en het papier eruit en bak nog een kwartier.

Laat de taart afkoelen.

Smelt de chocolade met de helft van de melk. Breng de rest van de melk aan de kook, neem van het vuur en los de gelatine erin op; voeg dit aan de chocolade toe.
Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers 5 minuten met de overgebleven suiker.
Roer het chocolademengsel erdoor, de yoghurt en de eiwitten en giet dit in de taartbodem. Laat de taart drie uur in de koelkast opstijven.
Smelt de pure chocolade, en maak daarmee versiering op de bovenkant van de Griekse chocolade taart.

Aanvullende informatie

  • Soort gerecht: Taart/Cake
  • Aantal personen: 10 personen
  • Voorbereidingstijd:
  • Totale tijd: -
  • Ingredienten: bloem: 150 gram
    cacao: 2 eetlepels
    boter (gesmolten): 100 gram
    suiker: 8 eetlepels
    witte chocolade: 150 gram
    Griekse yoghurt: 2 deciliter
    melk: 1 deciliter
    gelatine (geweekt): 3 blaadjes
    pure chocolade: 50 gram
    eieren (gesplitst): 2

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.