Griekse chocoladetaart

Taart voor 10 personen

Kneed de bloem, cacao, boter en de helft van de suiker goed door elkaar.
Rol het deeg uit en bekleed er een ronde ingevette taartvorm mee. Leg een stuk bakpapier erover en vul dit met ongekookte rijst of droge bonen.
Bak de taart 10 minuten op 180 graden, haal de vulling en het papier eruit en bak nog een kwartier.

Laat de taart afkoelen. Smelt de chocolade met de helft van de melk. Breng de rest van de melk aan de kook, neem van het vuur en los de gelatine erin op; voeg dit aan de chocolade toe.
Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers 5 minuten met de overgebleven suiker.
Roer het chocolademengsel erdoor, de yoghurt en de eiwitten en giet dit in de taartbodem. Laat de taart drie uur in de koelkast opstijven.
Smelt de pure chocolade, en maak daarmee versiering op de bovenkant van de Griekse chocolade taart.


Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 100 gram (gesmolten) boter
  • 8 eetlepels suiker
  • 150 gram witte chocolade
  • 2 deciliter Griekse yoghurt
  • 1 deciliter melk
  • 3 blaadjes geweekte gelatine
  • 50 gram pure chocolade
  • 2 gesplitste eieren