Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Chocolade taart met Baileys

Recept voor een heerlijke chocolade taart met Baileys

Smelt 200 gram chocola (3/4 donker en 1/4 melk) met 100 gram boter. Klop 3 eidooiers los met 150 gram suiker en een vanillestokje/zakje vanillesuiker. Voeg dit aan het chocolademengsel toe. Klop het eiwit stijf en meng door het chocolademengsel. Voeg 2 lepels tarwebloem toe. Bedek de springvorm met bakpapier en doe het beslag erin. Zet in een voorverwarmde oven (140 graden) gedurende 40 minuten.

Als je een kleine oven hebt, herhaal je dit alles nog een keer zodat je twee chocoladetaarten krijgt.

Meng de mascarpone naar smaak met de baileys en zet dit in de koelkast. Zodra de taarten afgekoeld zijn, besmeer je de onderste taart met het mascarpone/ baileys mengsel. Vervolgens plaats je de tweede taart erbovenop. Smelt 150 gram chocola (1/3 puur en 2/3 melk) en doe hier een scheutje (ongeklopte) slagroom bij. Besmeer de zijkant en de bovenkant van de chocoladetaart hiermee.

Suggestie; versier de chocoladetaart met paaseitjes, kerstkransjes of andere lekkere dingen.

De taart is het lekkerst als je hem goed laat afkoelen voordat je hem eet.

Let op: dit recept gaat ervan uit dat je een oven hebt waar maar 1 bakvorm in past. Is je oven groter, dan kan je beslag boven- en onderkant tegelijk maken en in de oven zetten.

Aanvullende informatie

  • Soort gerecht: Voorgerecht
  • Aantal personen: 10/12 personen
  • Voorbereidingstijd: -
  • Totale tijd: -
  • Ingredienten: pure chocolade: 350 gram
    melkchocolade: 200 gram
    suiker: 300 gram
    roomboter: 200 gram
    tarwebloem: 4 eetlepels
    vanillestokjes: 2
    slagroom (niet kloppen): scheut
    Baileys: naar smaak
    mascarpone: 0,5 bakje
    eieren: 6

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.