Chocoladetaart met Baileys

Taart voor 10 personen

Smelt 200 gram chocola (3/4 donker en 1/4 melk) met 100 gram boter.
Klop 3 eidooiers los met 150 gram suiker en een vanillestokje/zakje vanillesuiker. Voeg dit aan het chocolademengsel toe.
Klop het eiwit stijf en meng door het chocolademengsel. Voeg 2 lepels tarwebloem toe.
Bedek de springvorm met bakpapier en doe het beslag erin. Zet in een voorverwarmde oven (140 graden) gedurende 40 minuten.

Als je een kleine oven hebt, herhaal je dit alles nog een keer zodat je twee chocoladetaarten krijgt.

Meng de mascarpone naar smaak met de baileys en zet dit in de koelkast.
Zodra de taarten afgekoeld zijn, besmeer je de onderste taart met het mascarpone/ baileys mengsel en plaats je de tweede taart erbovenop.
Smelt 150 gram chocola (1/3 puur en 2/3 melk) en doe hier een scheutje (ongeklopte) slagroom bij. Besmeer de zijkant en de bovenkant van de chocoladetaart hiermee.

Suggestie; versier de chocoladetaart met paaseitjes, kerstkransjes of andere lekkere dingen.

De taart is het lekkerst als je hem goed laat afkoelen voordat je hem eet.

Let op: dit recept gaat ervan uit dat je een oven hebt waar maar 1 bakvorm in past. Is je oven groter, dan kan je beslag boven- en onderkant tegelijk maken en in de oven zetten.


Ingrediënten

  • 350 gram pure chocolade
  • 200 gram melkchocolade
  • 300 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 2 vanillestokjes
  • scheut ongeklopte slagroom
  • Baileys (naar smaak)
  • half bakje masscarpone
  • 6 eieren