Schwarzwalder kirsch torte

Klop de eieren met de suiker 5 minuten met een electrische mixer.
Roer de bloem en de cacao erdoor en als laatste de boter.
Verdeel het beslag over twee ronde ingevette taartvormen en bak ze 20 minuten op 180 graden.
Laat ze afkoelen en snijd ze overlangs door. Besprenkel alle vier de delen met kirsch.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
Verdeel wat room over de eerste laag, leg er een handje kersen op, zet de tweede laag erop enzovoorts tot laatste.
Verdeel de resterende room over de boven- en zijkanten van de taart, strooi chocolade over de Schwarzwalder kirsch torte en garneer met kersen.


Ingrediënten voor 10 personen

  • 75 gram bloem
  • 100 gram gesmolten boter
  • 125 gram suiker
  • 75 gram poedersuiker
  • 6 eieren
  • 50 gram cacao
  • 3 deciliter room
  • 1 pot kersen
  • 6 eetlepels kirsch
  • 100 gram geraspte chocolade