Chocolade walnoten taart

Recept voor 10 personen

Begin met het deeg te maken:

Maal de walnoten fijn met een keukenmachine.
Smelt de boter en meng het met de walnoten, bloem en 75 gram van de suiker. Bekleed een taartvorm met het walnotendeeg.

Maak vervolgens de vulling:

Klop de slagroom en smelt de chocolade.
Meng 2/5 deel van de chocolade met 2 eetlepels slagroom en verdeel het mengsel over de bodem van de taart.
Meng daarna de eierdooiers met de rest van de suiker en klop dit drie minuten.
Meng dan de rest van de gesmolten chocolade met de rest van de slagroom terwijl je het kort verwarmt.
Giet het eigeelmengsel bij de chocoladeroom en giet het geheel in de taartvorm.
Bak de taart 50 minuten op 150 graden.

De taart is het lekkerst als je hem goed laat afkoelen voordat je hem eet.


Ingrediënten

  • 200 gram gepelde walnoten
  • 75 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 4 eetlepels bloem
  • 250 gram chocolade
  • 2 deciliter room
  • 2 eieren