Chocolade meringue taart

Taart voor 8 personen

Splits 4 eieren en klop de eiwitten stijf, voeg langzaam de oploskoffie en 75 gram suiker toe.
Doe de overgebleven eieren en eigelen in een kom, tezamen met de bloem, boter, melk, cacao en resterende suiker en klop dit geduremde 5 minuten.
Smelt de chocolade (houd wat achter voor garnering) en roer deze door het beslag.
Verdeel dit beslag over twee ingevette bakvormen en verdeel de meringue erover.
Bak de taarten 40 minuten op 180 graden en laat ze afkoelen.
Verdeel het grootste deel van de slagroom over een taart en zet de andere er bovenop.

Decoreer met de overgebleven room en chocolade de taart.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 0,25 liter stijfgeklopte room
  • 6 eieren