Witte chocoladetaart met aardbeien

Klop het meel, boter, melk, eieren en 50 gram van de suiker gedurende enkele minuten. Smelt 25 gram chocolade met 1 deciliter slagroom en roer dit erdoor. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak de taart 25 minuten op 180 graden. Laat de taart afkoelen en snijd hem in twee lagen. Smelt de overgebleven chocolade in 1,5 deciliter slagroom en laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur; klop het dan tot een dikke mousse en strijk het over de bodemlaag van de taart. Snijd 200 gram aardbeien in vieren en verdeel ze over de mousse, leg de toplaag van de taart erop. Klop de overgebleven slagroom met de overgebleven suiker en verdeel dit over de top en zijkanten van de taart. Maak de overgebleven aardbeien fijn met een vork, los de maizena op in een deciliter water en roer dit door de aardbeien, verhit het mengsel al roerend tot het dik wordt. Neem het van het vuur en roer de likeur erdoor. Laat afkoelen en schep het bovenop de taart.


Ingrediënten voor 10 personen

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram zachte boter
  • 2 eieren
  • 100 gram witte chocolade (in stukjes)
  • 300 gram aardbeien
  • 1 deciliter melk
  • 4 eetlepels sinaasappellikeur
  • 75 gram suiker
  • 4 deciliter room
  • 1 eetlepel maizena