Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Nieuwe audi TT beplakt met chocolade

Toppatissier Joost Arijs maakt van de wagen een kunstwerk. "Mijn hele assortiment hangt er aan, 25 verschillende soorten chocolaatjes in allerlei kleuren, vormen en smaken." - Henk Deleu Toppatissier Joost Arijs maakt van de wagen een kunstwerk. "Mijn hele assortiment hangt er aan, 25 verschillende soorten chocolaatjes in allerlei kleuren, vormen en smaken." - Henk Deleu
Op de beurs Interieur 2014 te Kortrijk is de nieuwe Audi TT gepresenteerd. Om deze feestelijk te presenteren werd de Gentse toppatissier Joost Arijs gevraagd de auto te versieren.
Joost Arijs werd in 2012 door Gault & Millau uitgeroepen tot beste patissier van België en pakte de Audi TT helemaal in met chocolade!

Er zijn maar liefst 27.000 pralines op de auto geplakt, allemaal eetbaar en van topkwaliteit. En dat moest ook, want ze wilden hier echt dat het publiek van het nieuwe design van Audi zou kunnen snoepen. Letterlijk dan."

Vanmiddag vanaf 14 uur mogen de bezoekers de auto kaalplukken en hun 'oogst' opeten. Tot zolang blijft de Audi TT van radiator tot uitlaat bedekt onder de chocolade van Joost Arijs. "Audi heeft gezorgd voor aangepaste, koude, verlichting, en heeft ook airco rond de wagen voorzien. De chocolade zal dus zeker niet voortijdig smelten of uitslaan. Gelukkig maar."

25 soorten chocolaatjes
Arijs maakte van de wagen een echt kunstwerk. "Mijn hele assortiment hangt er aan, 25 verschillende soorten chocolaatjes in allerlei kleuren, vormen en smaken", zegt hij. In de productie van de 27.000 stuks is wel een paar dagen werk gaan zitten."

Het is de eerste keer dat hij zoiets groots doet, maar hij vindt het wel leuk. "Het is een hele uitdaging natuurlijk, en ik ben blij dat het goed lukt. Maar ik vind het ook een hele eer om dit te mogen doen. Die Audi is een mooie wagen, en het merk is ook een leuke referentie. Audi heeft een hoge kwaliteitsnorm, net als ik. En net als ik voor mijn chocolade voor een mooi design zorg, doen zij dat voor hun auto's."

De Chocolade-Audo is vanaf 14 uur te zien en te proeven op Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216 in Kortrijk, aan de XXL-zaal in Hall 6.
Laatst aangepast opmaandag, 20 oktober 2014 19:58

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.