Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Bedenker van Nutella overleden

Bedenker van Nutella overleden deredactie.be
In Monaco is de Italiaanse zakenman Michele Ferrero overleden. Hij was de rijkste man van Italië en eigenaar van een wereldwijd "chocolade-imperium" met iconische producten als Nutella chocopasta, de pralines van Ferrero Rocher en de eieren van Kindersurprise. Hij werd 89 jaar.
Michele Ferrero was de zoon van Pietro Ferrero die een banketbakkerszaak uit de grond stampte. Michele bouwde die zaak tot een wereldwijde gigant uit. Met een geschat vermogen van ruim 20 miljard euro was hij de rijkste man van Italië.
Hoewel zijn twee zonen de zaak in 1997 grotendeels van hem overnamen, bleef hij zijn "chocolade-imperium" tot aan zijn dood in goede banen leiden. Naar verluidt pendelde hij dagelijks per helikopter van zijn woonplaats Monaco naar de stad Alba in het noordwesten van Italië om nieuwe producten te proeven en te ontwerpen.
Sowieso kon zijn imperium buigen op enkele iconische chocoladeproducten die quasi in de hele wereld gekend zijn. Zo omvat het Nutella chocopasta, de pralines van Ferrero Rocher, TicTac en de eieren van Kindersurprise.
Michele Ferrero is vandaag in zijn huis in Monaco overleden. Zijn dood zet meteen een geruchtenmolen op gang over zijn opvolging en waar het met het imperium naartoe moet.
Laatst aangepast opwoensdag, 18 februari 2015 15:38

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.