Choco-cake op basis van courgette

Dit weekend werd ik verrast door deze super gezonde chocolade cake. Let vooral op de courgette!

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt 100 gram kokosolie in een pannetje en maak de dadels fijn met een blender of keukenmachine.
Meng de olie, dadels, eieren en geprakte banaan in de blender en schenk het geheel in een kom.
Voeg het amandelmeel, de wijsteenbakpoeder en de magere yoghurt toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg als laatste de geraspte courgette toe en roer het door het mengsel.

Voor de topping:
Prak de halve banaan, mix deze met de cacao en een scheutje koffie.
Als je het iets zoeter wil, voeg je wat kokosbloesemsuiker toe.

Als de cake uit de oven komt, smeer je het mengsel over de bovenkant van de cake en laat je het drogen.


Ingrediënten

  • 200 gram dadels
  • 100 gram amandelmeel
  • 75 gram cacao
  • 125 gram geraspte rauwe courgette
  • 2 eieren
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • halve geprakte banaan
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • voor de topping

  • halve banaan
  • scheutje koffie
  • 25 gram cacao