Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Eerste hulp bij smeltende chocolade

Het wordt deze week heet in Nederland en nu komt een Belg met chocolade die niet smelt in je hand!
Frederic Depypere, development manager bij chocoladeproducent Callebaut, heeft na lang onderzoek chocolade ontwikkeld die niet smelt in de hand, maar alleen in de mond. Dit alles zonder veranderingen aan de textuur of smaak van chocolade.
Deze chocolade kan zijn harde vorm behouden tot temperaturen van 38°C. De meeste "normale" chocolades worden vloeibaar vanaf 34°C.

Depypere kwam op het idee door een bezoek aan Shangai enkele jaren geleden, waar hij tot het besef kwam dat de chocolade van het Belgisch paviljoen in de wereldexpo smolt door de hoge temperaturen. En dus besloot hij om er dan maar zelf een oplossing op te bedenken. Na jaren onderzoek is hij er nu eindelijk in geslaagd om een relatief "hittebestendige" chocolade op de markt te brengen.
Volgens de Zuid-Afrikaanse nieuwswebsite Times Live zal Depypere zich moeten haasten met het op de markt brengen van zijn product. Veel klanten van Callebaut - waaronder bijvoorbeeld Nestlé - werken aan gelijkaardige producten, om hun afzetmarkt uit te breiden naar warmere landen. Nestlé claimt te werken aan chocolade die overleeft bij 40 graden, een product dat binnen de drie jaar in de winkel kan liggen.
Helaas ligt deze chocolade met dit warme weer nu niet in de winkel.
Laatst aangepast opdinsdag, 30 juni 2015 13:02

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.