Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Chocolade muffins met cocos

Verwarm de oven voor op 200 graden en stop 6 muffin-papiertjes in een muffinvorm.
Meng alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, bakzout, chocolade, suiker, kokos) door elkaar. Stop alle natte ingrediënten bij elkaar in een kom of keukenmachine en klop deze tot een luchtig mengsel. Meng de droge door de natte ingrediënten, zo kort mogelijk, tot alles gemengd is. Schep vervolgens het mengsel in de vormpjes. Bak 20 minuten in de oven, of tot een cocktailprikker of caketester er schoon uit komt. Voila: de chocolade muffins met cocos zijn klaar!
Lees meer...

Griekse chocolade taart

Kneed bloem, cacao, boter en de helft van de suiker goed door elkaar.
Rol het deeg uit en bekleed er een ronde ingevette taartvorm mee. Leg een stuk bakpapier erover en vul dit met ongekookte rijst of droge bonen.
Bak de taart 10 minuten op 180 graden, haal de vulling en het papier eruit en bak nog een kwartier.

Laat de taart afkoelen.

Smelt de chocolade met de helft van de melk. Breng de rest van de melk aan de kook, neem van het vuur en los de gelatine erin op; voeg dit aan de chocolade toe.
Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers 5 minuten met de overgebleven suiker.
Roer het chocolademengsel erdoor, de yoghurt en de eiwitten en giet dit in de taartbodem. Laat de taart drie uur in de koelkast opstijven.
Smelt de pure chocolade, en maak daarmee versiering op de bovenkant van de Griekse chocolade taart.
Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed