Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Chocolade ijs

Recept voor heerlijk chocolade ijs
Meng de melk en 100 ml slagroom in een pan. Snij de vanillepeul doormidden en schraap de merg er met een mes uit en voeg dat bij het melk-roommengsel. Voeg ook de vanillepeul erbij en breng aan de kook. >Draai de hittebron uit zodra de melk kookt, leg er een deksel op en laat ongeveer 30 minuten staan. Scheid het eigeel van het eiwit. Klop de dooiers los en voeg de suiker al roerende toe. Schep de vanillepeul eruit met een schuimspaan. Meng vervolgens het melk-roommengsel met de losgeklopte eidooiers. Schep bij de eidooiers een beetje van de melk en blijf flink kloppen. Anders krijg je roerei. Wanneer het goed gaat, schenk dan de losgeklopte en gemengde eidooiers bij de rest van het melk-roommengsel in de pan. Zet de pan op een hittebron. Breng al flink kloppend aan de kook en laat ongeveer 4 à 5 minuten koken. Je voelt het dikker worden. Wanneer je een lepel in de custard stopt en er uithaalt, en je trekt met je vinger een streep op de bolle kant, dan mag het niet meer uitlopen. Dan is de custard goed. Breek nu 6 stukken kookchocolade boven de custard en klop door. Laat afkoelen. Hak de rest van de chocolade in stukjes. Klop de 100 ml slagroom stijf. Spatel de stukjes chocolade erdoorheen en spatel dit alles door de afgekoelde custard. Je kunt vanaf nu de ijsmachine het werk laten doen, of schep in een grote diepvriesbak en schep regelmatig door met een vork. Meng vlak voor het opdienen de frambozen door het ijs.
Lees meer...

Crême brulée van witte chocolade met lavendel

Recept voor een heerlijke Crême brulée van witte chocolade met lavendel
Giet de slagroom in een pan. Splijt het vanillestokje overlangs en haal de zaadjes er met de punt van een mesje uit. Breng de slagroom, het stokje en de zaadjes en de eetlepel lavendel op een matig vuur tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur.
Doe de chocolade in een kom. Vul een pan voor de helft met water en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en plaats de kom erboven, zonder dat het water de pan raakt. Laat de chocolade langzaam smelten. Haal de kom van de pan. Roer de eierdooiers er goed door. Voeg tenslotte de warme room toe. Giet het mengsel in een schone pan en verwarm het opnieuw. Roer voortdurend met een pollepel om te voorkomen dat het aanbrandt. Roer tot de creme dik wordt en aan de pollepel blijft hangen. Haal de creme van het vuur en giet hem door een fijne zeef om de vanille en lavendel te verwijderen. Verdeel het mengsel over zes soufflebakjes van 120 ml en laat het afkoelen. Zet de bakjes enkele uren of een hele nacht in de koelkast tot de crême brulée hard is geworden. Strooi tot slot de suiker over de bakjes crême brulée en plaats ze onder een hete grill tot de suiker donkerbruin kleurt. Bereid de suikerlaag niet eerder dan 2 uur voor het opdienen. Serveer de crême brulée koud. Eventueel garneren met een takje lavendel en wat rood fruit.
Lees meer...

Chocolade kwarktaart

Recept voor een heerlijke chocolade kwarktaart
Meng de koekkruimels met de boter en druk dit mengsel op de bodem van een springvorm.
Smelt 100 gram van de chocolade.
Klop de roomkaas en suiker met een mixer glad en romig en voeg de eieren één voor één toe. Klop vervolgens 1 deciliter slagroom erdoor en de gesmolten chocolade.
Zet de taart gedurende drie uur in de koelkast.
Hak de rest van de chocolade fijn.
Versier de bovenkant van de taart met de overgebleven slagroom en de overgebleven chocolade.
Lees meer...

Chocolade peren cake

Recept voor een heerlijke chocolade peren cake
Leg de peren op de bodem van een cakevorm en leg 30 gram boter in blokjes erop.
Strooi er 30 gram suiker over.
Maak een beslag van de overgebleven ingrediënten en giet dat over de peren.
Bak de cake 45 minuten op 170 graden.
Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed