Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Brownie met fruit en kokos

Vet een vorm van 18 bij 28 cm in en bekleed deze met bakpapier. Vet ook het bakpapier in. Verwarm de oven voor op 150°C.
Breng water aan de kook, schenk dit in een kookpan en zet op de kookpan een beslagkom. Zet het vuur onder de pan laag. Doe de boter in de kom, breek de chocolade erbij en laat boter en chocolade al roerend oplossen. Neem de kom uit het water en roer tot het wat kouder is. Breek de eieren stuk voor stuk in een kommetje. Klop ze met de mixer door het chocolademengsel, zodat het wat dikker wordt. Zeef de basterdsuiker, bloem en het bakpoeder bij het botermengsel en roer dit met de mixer tot een glad beslag. Schep de vulling erdoor. Schenk het beslag in de bakvorm en schuif de vorm middenin de oven.
Bak de brownie met fruit en kokos in 60 minuten gaar.
Lees meer...

Peren van mooie Heleen

Schil de peren, halveer en ontpit ze. Leg ze met de snijkanten naar beneden in een glazen schaal. Voeg het citroensap, wijn, kaneel en suiker toe en gaar dit in 8 minuten in een gesloten schaal op 850 Watt. Breek de chocola in kleine stukjes en smelt met het water in een kleine schaal in 3.5 minuut op 440 Watt. Vervolgens goed roeren en de room toevoegen aan de Peren van mooie Heleen. De halve peren met het ijs in een glazen schaal opdienen, overgoten met chocoladesaus.
Lees meer...

Griekse chocolade taart

Kneed bloem, cacao, boter en de helft van de suiker goed door elkaar.
Rol het deeg uit en bekleed er een ronde ingevette taartvorm mee. Leg een stuk bakpapier erover en vul dit met ongekookte rijst of droge bonen.
Bak de taart 10 minuten op 180 graden, haal de vulling en het papier eruit en bak nog een kwartier.

Laat de taart afkoelen.

Smelt de chocolade met de helft van de melk. Breng de rest van de melk aan de kook, neem van het vuur en los de gelatine erin op; voeg dit aan de chocolade toe.
Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers 5 minuten met de overgebleven suiker.
Roer het chocolademengsel erdoor, de yoghurt en de eiwitten en giet dit in de taartbodem. Laat de taart drie uur in de koelkast opstijven.
Smelt de pure chocolade, en maak daarmee versiering op de bovenkant van de Griekse chocolade taart.
Lees meer...

Chocolade muffins met cocos

Verwarm de oven voor op 200 graden en stop 6 muffin-papiertjes in een muffinvorm.
Meng alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, bakzout, chocolade, suiker, kokos) door elkaar. Stop alle natte ingrediënten bij elkaar in een kom of keukenmachine en klop deze tot een luchtig mengsel. Meng de droge door de natte ingrediënten, zo kort mogelijk, tot alles gemengd is. Schep vervolgens het mengsel in de vormpjes. Bak 20 minuten in de oven, of tot een cocktailprikker of caketester er schoon uit komt. Voila: de chocolade muffins met cocos zijn klaar!
Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed