Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Chocolade taart met Baileys

Recept voor een heerlijke chocolade taart met Baileys

Smelt 200 gram chocola (3/4 donker en 1/4 melk) met 100 gram boter. Klop 3 eidooiers los met 150 gram suiker en een vanillestokje/zakje vanillesuiker. Voeg dit aan het chocolademengsel toe. Klop het eiwit stijf en meng door het chocolademengsel. Voeg 2 lepels tarwebloem toe. Bedek de springvorm met bakpapier en doe het beslag erin. Zet in een voorverwarmde oven (140 graden) gedurende 40 minuten.

Als je een kleine oven hebt, herhaal je dit alles nog een keer zodat je twee chocoladetaarten krijgt.

Meng de mascarpone naar smaak met de baileys en zet dit in de koelkast. Zodra de taarten afgekoeld zijn, besmeer je de onderste taart met het mascarpone/ baileys mengsel. Vervolgens plaats je de tweede taart erbovenop. Smelt 150 gram chocola (1/3 puur en 2/3 melk) en doe hier een scheutje (ongeklopte) slagroom bij. Besmeer de zijkant en de bovenkant van de chocoladetaart hiermee.

Suggestie; versier de chocoladetaart met paaseitjes, kerstkransjes of andere lekkere dingen.

De taart is het lekkerst als je hem goed laat afkoelen voordat je hem eet.

Let op: dit recept gaat ervan uit dat je een oven hebt waar maar 1 bakvorm in past. Is je oven groter, dan kan je beslag boven- en onderkant tegelijk maken en in de oven zetten.

Lees meer...

Noten parfait

Klop de eidooiers 5 minuten met de suiker en de vanillesuiker. Voeg alle andere ingrediënten toe en roer goed. Giet dit mengsel in een cake vorm en bevries minstens 8 uur in de vriezer. Stort de ijscake en snijd de noten parfait met een heet mes in plakken.
Lees meer...

Zuccotto

Recept voor een heerlijke Zuccotto
Dit recept komt uit Florence. Zuccotto betekent "pompoentje", hetgeen slaat op de vorm van de schaal waarin het traditioneel beried werd (ik heb een glazen schaal gebruikt). Deze vorm is ofwel afgeleid van de Dom in Florence, of van de kardinaalshoed (zucchetto).
Lees meer...

Banaan chocolade cake

Recept voor een heerlijke banaan chocolade cake
Meng meel, boter, eieren en 100 gram suiker en mix een paar minuten.
Voeg de bananen en de chocolade toe en mix nog een minuutje.
Doe dit mengsel in een deegvorm en bak 35 minuten op 180 graden.
Laat de cake afkoelen en klop ondertussen de slagroom stijf met de overgebleven suiker en vanille suiker.

Schep de room op de cake en strooi de cacao eroverheen.
Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed