Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Paas chocolade taart

Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie.
Strijk de gesmolte chocolade dun uit over een vel bakpapier van 20 x 40 centimeter en laat het hard worden.
Smelt dan de witte chocolade au bain marie.
Meng in de keukenmachine de boter en suiker en voeg de eieren, witte chocolade, bastognekoek en bakmeel toe.
Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart in 50-55 minuten op 175 graden. Laat daarna de taart afkoelen.
Snij de hardgeworden chocolade met een nat, heet mes in stukken en verwarm de marmelade 1 minuut.
Snij de taart horizontaal doormidden en bestrijk de binnenkant met de warme marmelade. Leg de bovenste helft er weer op. Verwarm de room en smelt hierin de rest van de pure chocolade. Bestrijk de zijkant van de taart met het roommengsel, laat dat wat afkoelen en plak de stukken chocolade er tegenaan. Maak de taart af met (eetbare) paasversieringen.

Aanvullende informatie

  • Soort gerecht: Taart/Cake
  • Aantal personen: 10 personen
  • Voorbereidingstijd: -
  • Totale tijd: -
  • Ingredienten: chocolade: 3 repen (100 gram per reep)
    witte chocolade: 100 gram
    boter: 200 gram
    suiker: 100 gram
    eieren: 3
    bastognekoeken: 2 (verbrokkeld)
    zelfrijzend bakmeel: 150 gram
    sinaasappelmarmelade: 200 milliliter
    slagroom: 75 milliliter

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.