Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Pasen ricotta mousse

Laat de gelatine in ruim koud water ongeveer 5 minuten uitweken.
Snij de kersen in stukjes.
Klop de slagroom met het suiker stijf.
Roer de vanillesuiker en en de stukjes kers door de ricotta.
Verhit in een pan 0,5 deciliter siroop uit het potje met kersen.
Knijp de gelatine goed uit en los het in de hete siroop op (niet meer op vuur).
Schep de gelatine door de ricotta.
Hak de chocolade in groffe stukken, meng dit door de ricotta en schep de slagroom erdoor.
Steek uit elk plakje cake een rondje zodat je er 4 hebt. Bekleed de uitsteekringen met plasticfolie en zet ze op vier bordjes.
Leg de rondjes deeg in de ringen.
Verdeel het ricottamengsel erover en strijk de bovenkant netjes glad.
Laat de mousse in de koelkast in ongeveer 1 uur opstijven.
Verwijder de ringen en het plastic folie voordat u het op tafel zet en garneer ieder rondje pasen ricotta mousse met een paasei.

Aanvullende informatie

  • Soort gerecht: Taart/Cake
  • Aantal personen: 4 personen
  • Voorbereidingstijd: -
  • Totale tijd: -
  • Ingredienten: witte gelatine: 3 blaadjes
    kersen: 40 gram
    paaseieren: 4 voor de garnering
    slagroom: 2 deciliter
    suiker: 40 gram
    vanillesuiker: 1 zakje
    ricotta: 200 gram
    pure chocolade: 60 gram
    chocoladecake: 4 plakken

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.