Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156 Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /mnt/web312/e1/58/51965558/htdocs/choco/new/includes/application.php on line 536

Chocolade pudding met sinaasappelsaus

Breek de chocolade in kleine stukjes.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil eraf en pers de sinaasappel uit.
Splits de eieren en smelt de boter met de chocolade op heel laag vuur.
Spatel de helft van de suiker, de bloem, de eierdooiers en de sinasappelrasp door de gesmolten chocolade.
Verwarm de oven voor op 180 ┬░C.
Sla de eiwitten met een mespunt zout in een grote, vetvrije kom stijf en mix er geleidelijk de rest van de suiker door.
Spatel het eiwitschuim door het chocolademengsel, doe het in de ingevette en met bloem bestoven vorm en dek de vorm af met aluminiumfolie.
Zet een braadslede of grote ovenschaal in de oven en schenk er een flinke laag kokend water in.
Zet de tulbandvorm er voorzichtig in en laat de pudding in 45-55 minuten net gaar worden (als je er een sat├ęprikker insteekt, komt die er schoon uit).
Neem de chocolade pudding met sinaasappelsaus uit de oven en laat hem iets afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen.

Verwarm als laatste de marmalade en roer de sinasappelsap en de whisky erdoor.
Serveer de nog warme pudding met de sinaasappelsaus.

Aanvullende informatie

  • Soort gerecht: Taart/Cake
  • Aantal personen: 8 personen
  • Voorbereidingstijd: -
  • Totale tijd: -
  • Ingredienten: sinaasappel: 1
    eieren: 4
    pure chocolade: 100 gram
    melkchocolade: 25 gram
    boter: 100 gram
    bloem: 50 gram
    sinaasappelmarmelade: 1 pot
    whisky: 2 eetlepels
    suiker: 150 gram

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.