Menu

Chocolade beukenoot koekjes

  • Rooster de beukenootjes gedurende 10 minuten in een droge pan met anti-aanbaklaag (op niet te hoog vuur, ze moeten geroosterd worden, niet verbranden).
  • Na het roosteren hak je de beukenootjes in kleinere stukjes; hak en breek de chocolade ook in stukjes.
  • Verhit de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de bloem, havermout, het cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en het zout in een kom.
  • Voeg de vanullesuiker, boter en ei toe en meng dit geheel door elkaar.
  • Als het deeg te droog is kun je eventueel nog een ei toevoegen.
  • Voeg nu de chocolade en de beukenootjes toe en kneed dit kort door, anders smelt de chocolade.
  • Verdeel het deeg in porties van 25 gram.
  • Met dit recept heb je ongeveer 1250 gram deeg, waar je 50 koekjes van kunt maken.
  • Maak hier balletjes van en druk ze plat, tot ze ongeveer een halve tot een hele centimeter dik zijn.
  • Bak ze in 13-14 minuten, tot ze mooi bruin zijn.
  • Draai de bakplaat halverwege een keer 180 graden zodat de koekjes van alle kanten even bruin worden.
  • Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster en daarna in een koekjestrommel of luchtdichte bak.
  • Zo blijven ze zeker een week lekker en krokant.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram bloem
  • 200 gram havermout
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram gepelde beukenootjes
  • 0,75 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel bak soda
voor de topping
  • 0,25 theelepel zout
  • 1 of 2 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder