Menu

Choco cake

Dit weekend werd ik verrast door deze super gezonde chocolade cake. Let vooral op de courgette!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt 100 gram kokosolie in een pannetje en maak de dadels fijn met een blender of keukenmachine.
  • Meng de olie, dadels, eieren en geprakte banaan in de blender en schenk het geheel in een kom.
  • Voeg het amandelmeel, de wijsteenbakpoeder en de magere yoghurt toe en mix alles goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de geraspte courgette toe en roer het door het mengsel.
Voor de topping:
  • Prak de halve banaan, mix deze met de cacao en een scheutje koffie.
  • Als je het iets zoeter wil, voeg je wat kokosbloesemsuiker toe.
  • Als de cake uit de oven komt, smeer je het mengsel over de bovenkant van de cake en laat je het drogen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram dadels
  • 100 gram amandelmeel
  • 75 gram cacao
  • 125 gram geraspte rauwe courgette
  • 2 eieren
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • halve geprakte banaan
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • voor de topping

  • halve banaan
  • scheutje koffie
  • 25 gram cacao