Menu

Chocolade Charlotte taart

  • Rasp 50 gram chocolade en leg dit in de koelkast.
  • Smelt de chocolade met 2 eetlepels slagroom, klop de eidooiers er één voor één door en laat het mengsel afkoelen.
  • Verhit drie eetlepels slagroom en los de gelatine erin op.
  • Klop de overgebleven slagroom stijf met de suiker, en klop de eiwitten stijf.
  • Meng het chocolade mengsel met de slagroom en de gelatine, en roer voorzichtig de eiwitten erdoor.
  • Schep 10 eetlepels hiervan op de bodem van een ronde schaal, en zet de lange vingers erin, rechtop tegen de wand van de schaal, naast elkaar.
  • Schep de rest van het mengsel er nu in, en snijd het stukje van de lange vingers af, dat nog boven de vla uitsteekt.
  • Koel de taart 4 uur in de koelkast, leg hem op een schaal en garneer met de geraspte chocolade.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram lange vingers
  • 250 gram witte chocolade
  • 0,25 liter room
  • 4 in water geweekte gelatine blaadjes
  • 6 eetlepels suiker
  • 3 gesplitste eieren