Menu

pre-bestelling voor 3d chocolade printer

Op de website van Cocoa Press is nu een pre-bestelling voor 100 dollar mogelijk van haar chocolade 3D printer. De totale prijs komt uit op 1.499 dollar.

Deze printer kan objecten maken van laagjes chocolade.

Ervaring met 3d printers is wel gewenst, want deze komt in een bouwpakket. In ongeveer 10 uur is het geheel in elkaar gezet en kan het printen beginnen.
Op de website van Cocoa Press zijn ontwerpen te vinden om te printen, maar uiteraard kunnen ook eigen ontwerpen worden gemaakt.

Voor deze printer worden speciale chocolade repen gebruikt.
Het chocolade "filament" wordt geleverd in 70 grams "chocolate cores" cilinders die geen luchtbellen bevatten. Deze worden verwarmd tot net boven lichaamstemperatuur en vervolgens met 10 pond kracht op de bouwplaat geëxtrudeerd. De chocolade koelt vervolgens af om een laag te vormen.

Ellie Rose Weinstein werkt sinds 2014 aan de Cocoa Press. Begonnen als een hobby, werd het project een fulltime baan in mei 2019. In de loop der tijd is de printer verbeterd tot wat hij nu is. De huidige Cocoa Press kan mechanische tandwielen, flexibele modellen en verschillende invulpatronen gebruiken om verschillende texturen te produceren.