Menu

Ontdek Eerlijke Chocolade tijdens de Faire Ronde: Een Duurzame Fietsroute in Brugge

Fietsliefhebbers en chocoladefanaten opgelet! Op zaterdag 13 mei 2023, tijdens World Fair Trade Day, kunt u deelnemen aan de Faire Ronde in Brugge. Tijdens deze unieke fietstocht maakt u kennis met lokale handelaren die zich inzetten voor eerlijke chocolade en duurzame producten.

Tijdens de Faire Ronde, die plaatsvindt van 10.00 tot 17.00 uur, ontdekken de deelnemers Brugse bedrijven, verenigingen, organisaties, producenten en consumenten die LEF tonen. LEF staat voor Lokaal, Ecologisch en Fair handelen.

Deze fietstocht biedt een mooie kans om bij te dragen aan een eerlijke en duurzame toekomst voor alle betrokkenen wereldwijd.

Burgemeester Dirk De Fauw
Dit jaar viert Stad Brugge haar 15-jarig jubileum als Fair Trade Stad en zet daarom duurzame chocolade extra in de schijnwerpers. Deelnemers aan de Faire Ronde kunnen op diverse locaties genieten van eerlijke chocolade in allerlei vormen, zoals bij de koffie, in ijsbereidingen, patisserie en zelfs in cosmetica op basis van cacao.

De fietstocht begint bij de gerenommeerde chocolatier Spegelaere en neemt de deelnemers mee langs een route die de faire productieketen in beeld brengt. Onderweg zijn er verschillende activiteiten gepland voor zowel jong als oud. “Bruggelingen en toeristen kunnen aan de hand van een fietsroute handelaars ontdekken die lokale, ecologische en faire producten verkopen”, aldus burgemeester Dirk De Fauw.

Tijdens de tocht kunnen deelnemers een antwoordkaart invullen om kans te maken op een (h)eerlijk prijzenpakket, gevuld met duurzame en eerlijke producten.

De Faire Ronde is een initiatief dat bijdraagt aan een groeiend bewustzijn over eerlijke handel en duurzaamheid in Vlaanderen en daarbuiten. Het evenement biedt een unieke kans voor de inwoners van Brugge en toeristen om op een leuke en actieve manier kennis te maken met de lokale handelaren die zich inzetten voor een betere wereld.

Voor meer informatie over de Faire Ronde en het volledige programma kunt u terecht op www.brugge.be/faire-ronde. Mis deze smakelijke fietstocht niet en ontdek hoe u bij kunt dragen aan een eerlijke en duurzame toekomst!