Peren met chocolade en hazelnoten
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Schil de peren en snij het topje er af om een deksel te vormen.
- Hol de peren uit met een appelboor en besprenkel ze met het citroensap.
- Rooster de hazelnoten in een droge braadpan. Laat afkoelen, wrijf er de bruine velletjes af en hak grof.
- Hak de chocolade fijn en meng met de hazelnoten. Vul vervolgens de peren op met dit mengsel.
- Schik de peren in een ovenschaal.
- Verdeel er de boter in blokjes over, besprenkel met het rietsuiker en overgiet met de wijn.
- Dek af en zet 20 minuten in de oven.
- Werk naar wens af met karamel.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 peren
- 2 eetlepels citroensap
- 50 gram gedopte hazelnoten
- 50 gram pure chocolade
- 20 gram boter
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 deciliter wijn
- karamel voor de afwerking