Menu

Bitterkoekjes mousse met warme kersen

  • Voeg de suiker en 100 mililiter melk toe aan de stukjes bitterkoek.
  • Verwarm dit ongeveer 5 minuten tegen de kook aan en laat daarne het mengsel afkoelen.
  • Klop intussen de rest van de melk en het gelatinepoeder tot een luchtig geheel.
  • Roer het bitterkoekjesmengsel en de stijf geklopte slagroom erdoor.
  • Laat de mousse in de koelkast ruim een uur opstijven.
  • Verwarm de kersen voor het opdienen met het vocht, de Grand Marnier en een snufje kruidnagelpoeder.
  • Maak het aardappelmeel met 1 eetlepel water aan en roer dit door de kersen.
  • Laat de saus ongeveer 1 minuut zachtjes koken.
  • Verdeel de mousse over 4 borden en schep de kersensaus ernaast.
  • Garneer de bitterkoekjes mousse met warme kersen met de chocoladesticks.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 bitterkoekjes (in stukjes)
  • 200 milliliter volle melk
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 zakje gelatine poeder
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 potje kersen zonder pit
  • 2 eetlepels Grand Marnier
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 1 eetlepel aardappelmeel
voor de topping
  • 8 chocolade sticks