Menu

Chocolademousse met rum

  • Doe de stukjes chocolade met 3 eetlepels van de slagroom in een pannetje.
  • Laat de chocolade onder voortdurend roeren op heel laag vuur smelten.
  • Neem het pannetje van het vuur af en laat de gesmolten chocolade wat afkoelen.
  • Sla de rest van de slagroom stijf.
  • Roer de stijfgeslagen slagroom met kleine beetjes tegelijk door het chocolademengsel.
  • Splits het ei en sla het eiwit stijf en schep het voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Roer de rum en de vanille-essence door het mengsel.
  • Verdeel de mousse over de schaaltjes.
  • Laat de mousse in de koelkast opstijven en goed koud worden.
  • Garneer de chocolademousse met rum voor het serveren met een paar gehalveerde amandelen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 25 gram amandel
  • 175 gram chocolade
  • 1 eiwit
  • 3 gram rum
  • 3,5 deciliter slagroom
  • 0,5 theelepel vanille essence