Menu

Chocolade frambozen taart

  • Meng de bloem met de suiker, de boter, het ei en de cacao.
  • Kneed tot een deeg en zet het deeg een half uur in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed een ronde taartvorm ermee.
  • Bedek het deeg met aluminium folie en vul het met rijst of gedroogde bonen.
  • Bak de bodem 15 minuten op 180 graden.
  • Neem het folie en de vulling eruit en bak nog 10 minuten.
  • Verhit ondertussen 2 deciliter slagroom en los de chocolade erin op; voeg 100 gram frambozensaus toe.
  • Giet dit mengsel in de taartbodem, zodra deze is afgekoeld.
  • Klop de rest van de slagroom stijf en versier de frambozen taart met de slagroom en de overgebleven frambozensaus.

Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 gram bloem
  • 100 gram zachte boter
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 50 gram cacao
  • 125 gram frambozen jam
  • 200 gram chocolade
  • 3 deciliter room