Menu

Chocolade walnoten taart

Begin met het deeg te maken:

  • Maal de walnoten fijn met een keukenmachine.
  • Smelt de boter en meng het met de walnoten, bloem en 75 gram van de suiker.
  • Bekleed een taartvorm met het walnotendeeg.
Maak vervolgens de vulling:
  • Klop de slagroom en smelt de chocolade.
  • Meng 2/5 deel van de chocolade met 2 eetlepels slagroom en verdeel het mengsel over de bodem van de taart.
  • Meng daarna de eierdooiers met de rest van de suiker en klop dit drie minuten.
  • Meng dan de rest van de gesmolten chocolade met de rest van de slagroom terwijl je het kort verwarmt.
  • Giet het eigeelmengsel bij de chocoladeroom en giet het geheel in de taartvorm.
  • Bak de taart 50 minuten op 150 graden.
De taart is het lekkerst als je hem goed laat afkoelen voordat je hem eet.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 200 gram gepelde walnoten
  • 75 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 4 eetlepels bloem
  • 250 gram chocolade
  • 2 deciliter room
  • 2 eieren