Menu

Chocoladetaart met Baileys

  • Smelt 200 gram chocola (3/4 donker en 1/4 melk) met 100 gram boter.
  • Klop 3 eidooiers los met 150 gram suiker en een vanillestokje/zakje vanillesuiker.
  • Voeg dit aan het chocolademengsel toe.
  • Klop het eiwit stijf en meng door het chocolademengsel.
  • Voeg 2 lepels tarwebloem toe.
  • Bedek de springvorm met bakpapier en doe het beslag erin.
  • Zet in een voorverwarmde oven (140 graden) gedurende 40 minuten.
  • Als je een kleine oven hebt, herhaal je dit alles nog een keer zodat je twee chocoladetaarten krijgt.
  • Meng de mascarpone naar smaak met de baileys en zet dit in de koelkast.
  • Zodra de taarten afgekoeld zijn, besmeer je de onderste taart met het mascarpone/ baileys mengsel en plaats je de tweede taart erbovenop.
  • Smelt 150 gram chocola (1/3 puur en 2/3 melk) en doe hier een scheutje (ongeklopte) slagroom bij.
  • Besmeer de zijkant en de bovenkant van de chocoladetaart hiermee.
  • Suggestie; versier de chocoladetaart met paaseitjes, kerstkransjes of andere lekkere dingen.
  • De taart is het lekkerst als je hem goed laat afkoelen voordat je hem eet.
Let op: dit recept gaat ervan uit dat je een oven hebt waar maar 1 bakvorm in past. Is je oven groter, dan kan je beslag boven- en onderkant tegelijk maken en in de oven zetten.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 350 gram pure chocolade
  • 200 gram melkchocolade
  • 300 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 2 vanillestokjes
  • scheut ongeklopte slagroom
  • Baileys (naar smaak)
  • half bakje masscarpone
  • 6 eieren