Menu

Schwarzwalder kirsch torte

  • Klop de eieren met de suiker 5 minuten met een electrische mixer.
  • Roer de bloem en de cacao erdoor en als laatste de boter.
  • Verdeel het beslag over twee ronde ingevette taartvormen en bak ze 20 minuten op 180 graden.
  • Laat ze afkoelen en snijd ze overlangs door. Besprenkel alle vier de delen met kirsch.
  • Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
  • Verdeel wat room over de eerste laag, leg er een handje kersen op, zet de tweede laag erop enzovoorts tot laatste.
  • Verdeel de resterende room over de boven- en zijkanten van de taart, strooi chocolade over de Schwarzwalder kirsch torte en garneer met kersen.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 75 gram bloem
  • 100 gram gesmolten boter
  • 125 gram suiker
  • 75 gram poedersuiker
  • 6 eieren
  • 50 gram cacao
  • 3 deciliter room
  • 1 pot kersen
  • 6 eetlepels kirsch
  • 100 gram geraspte chocolade