Menu

Creme brulee

  • Giet de slagroom in een pan.
  • Splijt het vanillestokje overlangs en haal de zaadjes er met de punt van een mesje uit.
  • Breng de slagroom, het stokje en de zaadjes en de eetlepel lavendel op een matig vuur tegen de kook aan.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Doe de chocolade in een kom en vul een pan voor de helft met water en breng het aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en plaats de kom erboven, zonder dat het water de pan raakt.
  • Laat de chocolade langzaam smelten.
  • Haal de kom van de pan. Roer de eierdooiers er goed door.
  • Voeg tenslotte de warme room toe.
  • Giet het mengsel in een schone pan en verwarm het opnieuw.
  • Roer voortdurend met een pollepel om te voorkomen dat het aanbrandt.
  • Roer tot de creme dik wordt en aan de pollepel blijft hangen.
  • Haal de creme van het vuur en giet hem door een fijne zeef om de vanille en lavendel te verwijderen.
  • Verdeel het mengsel over zes soufflebakjes van 120 ml en laat het afkoelen.
  • Zet de bakjes enkele uren of een hele nacht in de koelkast tot de crême brulée hard is geworden.
  • Strooi tot slot de suiker over de bakjes crême brulée en plaats ze onder een hete grill tot de suiker donkerbruin kleurt.
  • Bereid de suikerlaag niet eerder dan 2 uur voor het opdienen.
  • Serveer de crême brulée koud.
  • Eventueel garneren met een takje lavendel en wat rood fruit.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 centiliter fijngehakte witte chocolade
  • 125 gram vanillestokje
  • 4 deciliter slagroom
  • 3 centiliter eidooiers
  • 11 theelepels rietsuiker
  • 8 eetlepels lavendel