Menu

Brownie met fruit en kokos

Een variatie op de traditionele chocolade brownie, met fruit en kokos.

  • Vet een vorm van 18 bij 28 cm in en bekleed deze met bakpapier.
  • Vet ook het bakpapier in. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Breng water aan de kook, schenk dit in een kookpan en zet op de kookpan een beslagkom.
  • Zet het vuur onder de pan laag. Doe de boter in de kom, breek de chocolade erbij en laat boter en chocolade al roerend oplossen.
  • Neem de kom uit het water en roer tot het wat kouder is. Breek de eieren stuk voor stuk in een kommetje. Klop ze met de mixer door het chocolademengsel, zodat het wat dikker wordt.
  • Zeef de basterdsuiker, bloem en het bakpoeder bij het botermengsel en roer dit met de mixer tot een glad beslag.
  • Schep de vulling erdoor. Schenk het beslag in de bakvorm en schuif de vorm middenin de oven.
  • Bak de brownie met fruit en kokos in 60 minuten gaar.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 250 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 165 gram exotische vruchten
  • 75 gram geraspte kokos
  • 5 middelgrote eieren
  • 250 gram basterdsuiker
  • 250 gram witte chocolade