Brownie met mascarpone
Een variatie op de traditionele chocolade brownie.
- Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier (laat het papier iets uitsteken zodat je de brownies in één keer uit de vorm kunt tillen).
- Vet ook het bakpapier in. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Zeef de cacao, de bloem en het espressopoeder boven een kom.
- Breng water aan de kook, schenk dit in een kookpan en zet op de kookpan een beslagkom.
- Zet het vuur onder de pan laag.
- Doe de boter in de kom, breek de chocolade erbij en laat boter en chocolade al roerend oplossen.
- Voeg de suiker en mascarpone toe en roer met een garde of spatel tot de suiker begint op te lossen.
- Neem de kom uit het water en roer tot het wat kouder is.
- Breek de eieren stuk voor stuk in een kommetje.
- Klop ze met de mixer door het chocolademengsel, zodat het wat dikker wordt.
- Voeg het bloemmengsel toe en roer er voorzichtig doorheen.
- Schenk het beslag in de bakvorm en schuif de vorm middenin de oven.
- Bak de brownie met mascarpone in 30 minuten gaar.
- Laat de brownie in de vorm op het rooster afkoelen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 180 gram pure chocolade
- 100 gram ongezouten roomboter
- 200 gram suiker
- 150 gram mascarpone
- 50 gram cacao
- 3 eieren
- 50 gram bloem
- 2 theelepels espressopoeder