Menu

Brownie met mascarpone

Een variatie op de traditionele chocolade brownie.

  • Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier (laat het papier iets uitsteken zodat je de brownies in één keer uit de vorm kunt tillen).
  • Vet ook het bakpapier in. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Zeef de cacao, de bloem en het espressopoeder boven een kom.
  • Breng water aan de kook, schenk dit in een kookpan en zet op de kookpan een beslagkom.
  • Zet het vuur onder de pan laag.
  • Doe de boter in de kom, breek de chocolade erbij en laat boter en chocolade al roerend oplossen.
  • Voeg de suiker en mascarpone toe en roer met een garde of spatel tot de suiker begint op te lossen.
  • Neem de kom uit het water en roer tot het wat kouder is.
  • Breek de eieren stuk voor stuk in een kommetje.
  • Klop ze met de mixer door het chocolademengsel, zodat het wat dikker wordt.
  • Voeg het bloemmengsel toe en roer er voorzichtig doorheen.
  • Schenk het beslag in de bakvorm en schuif de vorm middenin de oven.
  • Bak de brownie met mascarpone in 30 minuten gaar.
  • Laat de brownie in de vorm op het rooster afkoelen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 180 gram pure chocolade
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 150 gram mascarpone
  • 50 gram cacao
  • 3 eieren
  • 50 gram bloem
  • 2 theelepels espressopoeder